Skip to main content

Christel Witteveen en Ole Hollaar, Clubkampioenen 2023

hoenderdaalChristel Witteveen en Ole Hollaar, Clubkampioenen 2023

Op zaterdag 10 juni startte de Voorronde waarna op zondag 11 juni de Finale plaatsvond ​op de eerste tropische dag van 2023. Het hele weekend was het zonnig en warm met redelijke windkracht. De baan was in goede conditie en de greens lekker snel. Dus goede omstandigheden en een uitstekende baan.

Het was een meerronde strokeplay wedstrijd zónder handicapverrekening met maximaal 49 deelnemers. Mede daarom was de cut voor deelname gebaseerd op de laagste playing handicap. De snelheid van inschrijven is dan niet van belang.

Voor de organisatie hadden de wedstrijdleiders Theo Visser en Tjakko Hoeve ondersteuning van meerdere vrijwilligers die hierbij ook nog een keer bedankt worden voor hun hulp waardoor dit evenement mogelijk is gemaakt; Paula Hasselaar, Teus van Ee, Han van der Zee, Raphaëla Drukker, Piet van der Elst, Rogier de Snoo, Noe Sandong, Karin de Haas en Wik Jansen.

Na de voorronde en finale is Christel Witteveen Clubkampioen van de Dames geworden met + 36 slagen boven par, gevolgd door Loes van der Hulst met +42 slagen en Noe Sandong met +47 slagen.

Bij de Heren was een play-off nodig tussen Ole Hollaar en Hans de Jong die na 2 rondes beiden +9 slagen boven par stonden. De play-off is gewonnen door Ole Hollaar waarmee hij Clubkampioen 2023 is geworden. Tjakko Hoeve eindigde op de 3e plaats met +10 slagen boven par na 2 rondes.

In zijn overwinningsspeech bedankte Ole Hollaar Dirk Altena voor de goede kwaliteit van de baan, zijn flightgenoten en de organisatie.

De uitslagen staan inmiddels ook gepubliceerd op de website Clubkampioenschappen onder Uitslagen. Let op: Het is een meerronde wedstrijd dus de voorronde en finale worden bij elkaar opgeteld. In de Egolf4u-app staat geen meerronde, maar op de Egolf4U-website wel.

Uitslag Voorronde

Uitslag Finale

Einduitslag Clubkampioenschap Dames

Einduitslag Clubkampioenschap Heren