NIEUWS

TV Risenborgh, Corona & de ClubApp

Belangrijkste Corona regels: "update 1 maart" 

 

CORONA UPDATE: VERSOEPELINGEN IN SPORTEN VOOR JONGVOLWASSENEN T/M 26 JAAR

Het kabinet heeft een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Het aantal besmettingen is nog te hoog en de zorgen over de Britse coronavariant zijn te groot om verdere versoepelingen toe te staan. Maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.

Wat betekent dit voor tennis? Gewijzigde maatregelen vanaf 3 maart

 

 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
 • De rijksoverheid staat dubbelen met 4 personen uit 1 huishouden toe. (Je kunt niet afhangen met zijn 4'n, dus dat doen de twee volwassenen)
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten
 • Georganiseerde wedstrijden voor volwassenen zijn niet toegestaan. Dus geen interne competitie, tossavond, laddercompetitie of clubkampioenschappen. Onderlinge trainingswedstrijdjes of oefenpotjes spelen op de eigen vereniging mag wel. Dit houdt in dat er vooraf een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op.
 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 26 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan
 • Iedereen moet vanuit huis een baan reserveren. Je kunt niet telefonisch reserveren via de Sportdesk. Zie verder hieronder “Thuis afhangen met de ClubApp” ·        
 • Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen)
 • Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing
 • Geef geen high fives.
 • Wissel van baanhelft met de klok mee.  
 • Volg de aanwijzingen van de medewerkers van Hoenderdaal
 • Publiek is vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur bij sportwedstrijden niet meer toegestaan en sportkantines moeten sluiten. Dit geldt voor alle horeca op of in een sportgelegenheid. Kleedkamers en toiletten zijn ook dicht.
 • Kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.

Veiligheid staat voorop! Daarom is het belangrijk dat iedereen de Corona maatregelen serieus neemt en zich aan de afspraken houdt. Wij verwachten dat iedereen op de hoogte is van de afspraken omtrent veiligheid op en rond de baan.

 

Wij wensen jullie veel tennisplezier 

 

Uitleg installatie KNLTB ClubApp en digitaal afhangen op afstand

Bij de opstarten van het tennis in coronatijd voor zowel jeugd als senioren geldt dat altijd op afspraak wordt getennist. Iedereen wordt gevraagd vooraf via het digitale afhangbord in de KNLTB ClubApp een speeltijd af te hangen. Op de site van de KNLTB vind je uitgebreide informatie over de installatie en het gebruik van de KNLTB Clubapp. Heb jij de nieuwste versie van de KNLTB ClubApp nog niet op je telefoon? Download die dan in de Apple store (IOS) of Google play (Android). Selecteer vervolgens je vereniging (zoek op “Risenborgh”) en vul je bondsnummer in en geef je wachtwoord op. Als je die niet (meer) weet kies dan voor ‘reset’. Je krijgt dan de mogelijkheid een (nieuw) wachtwoord in te stellen via een link op je e-mailadres waarmee je bekend bent bij de KNLTB. Het kan zijn dat de reset niet werkt, bijvoorbeeld omdat je de ClubApp nooit eerder hebt gebruikt. Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om jouw inloggegevens opnieuw te ontvangen.

Instructie voor Digitaal afhangen In de ClubApp is het vervolgens vrij simpel:

1. Open de App

2. Click op het tweede icoon onderaan het scherm “Spelen”

3. Click rechtsboven op “Baan reserveren”

4. Kies een tijdstip voor vandaag of click rechtsboven via het kleine agenda icoontje om de agenda open te klappen en een datum en tijdstip te kiezen

5. Click op een groen plusje om een tijdstip te reserveren

6. Voeg een speler toe door op het zwarte plusje te clicken (via zoeken kan je iemand selecteren), selecteer de speler, en click onderaan op “Speler toevoegen”

7. Click vervolgens op “reserveren”

8. De reservering is vervolgens te zien bij “home”(1e vakje links onderaan het scherm)

9. Zowel jij als je medespeler(s) ontvangen per mail een bevestiging van de reservering.

Je hoeft je reservering op afstand op dit moment NIET te bevestigen op het digitale afhangbord op de club. Dit om onnodig gebruik van het digitale afhangbord op de club te voorkomen. Een overzicht van alle veelgestelde vragen vind je op de website van de knltb.nl/clubapp.

 

Bijlage: Handleiding Clubapp

share on: 

Contactgegevens

Health Center Hoenderdaal
Hoendersteeg 7
3972 NA Driebergen
Utrechtse Heuvelrug
0343-529333
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© - Health Center Hoenderdaal